Energielabel woning

Heeft u een energielabel nodig van uw woning? Wij kunnen het energielabel tegen een concurrerende tarief binnen 48 uur na opname aan u aanleveren.

De NTA 8800 gecertificeerde labeladviseur meet de woning op volgens de NEN 2580 norm, de thermische eigenschappen(isolatie) worden genoteerd en de installaties worden bekeken. Alle gegevens worden verwerkt in de software en het label wordt afgemeld bij de overheid.

Energielabel verplicht

Een energielabel is verplicht als u uw woning gaat verkopen of verhuren. Het label dient in de advertentie opgenomen te zijn zodat potentiële geïnteresseerden direct kunnen zien hoe energiezuinig de woning is.

Als er geen label aanwezig is riskeert u een boete van de overheid van € 450,00. Voorkom een boete en zorg voor een geldig label. Dit is namelijk goedkoper dan een boete.

 

Geldigheid energielabel

Uw energielabel wordt afgemeld bij de overheid en heeft een geldigheid van tien jaar.

Binnen tien jaar hoeft u geen nieuw label aan te vragen.

Heeft u isolatie aangebracht, zonnepanelen geplaats, ramen vernieuwd of installaties vervangen? Het is dan aan te raden om een nieuw label te laten maken. De eigenschappen van uw woning zijn verbeterd en het label zal naar alle waarschijnlijkheid beter worden.

Labels van voor 01-01-2021 zijn minder betrouwbaar, men kon destijds zelf online een label aanvragen zonder dat er iemand langskwam.

Heeft u nog een oud label? Ook dan is het raadzaam deze te vervangen. Zeker bij een zuinige woning is dit interessant omdat de reikwijdte is aangepast, voorheen was A het beste, tegenwoordig gaan de labels tot en met A++++.

Kosten energielabel

De kosten van het energielabel zijn afhankelijk van de grootte en het type van uw woning.

Wij hanteren de volgende tarieven:

Energielabel appartement tot 100 m²                                    € 285,00

Energielabel appartement 101 -200 m²                                 € 329,00

Energielabel appartement > 200 m²’                                      € 395,00

Energielabel woning tot 100 m²                                              € 315,00
Energielabel woning 101 – 200 m²                                         € 335,00

Energielabel woning > 200 m²                                                € 400,00

Standaard levertijd 2 werkdagen na opname van de woning.