Taxatierapport woning

Heeft u een taxatierapport van uw woning nodig? TWM Makelaardij is u graag van dienst.

Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek voor de aankoop van een woning maar ook bij het oversluiten van uw hypotheek, echtscheiding, verdeling en renteaanpassing.

Zodra u de opdracht voor de taxatie verstrekt gaan wij aan de slag met het verzamelen van alle benodigde documenten, na opname van de woning is het rapport gemiddeld binnen 48 uur gereed.

 

NWWI gevalideerd taxatierapport

Onze taxatierapporten worden door 100% van de geldverstrekkers geaccepteerd.

Het NWWI controleert of de rapporten voldoen aan de eisen die worden gesteld, of het rapport volgens uniforme werkwijze is opgesteld en of de onderbouwing helder is geformuleerd.

Onze taxateurs zijn aangesloten bij het NRVT, een organisatie die toezicht houdt op de kwaliteit en werkwijze van de taxateur. Onderdeel hiervan is de jaarlijkse verplichte educatie van minimaal 20 uur.

Onze taxateur Tim Wormsbecher is tevens Meester-Taxateur, dit houdt in dat hij leerling-taxateurs mag begeleiden in het behalen van het taxateursdiploma.

 

Kosten taxatierapport

Tarief NWWI gevalideerd taxatierapport                                                                  € 750,00

Opslag voor een 2e marktwaarde zoals verbouwing of afkoop erfpacht                  €   50,00

Taxatierapport nieuwbouwwoning (nog niet (af)gebouwd)                                     € 850,00

Taxatierapport woning in verhuurde staat (buy-to-let taxatie)                                 € 995,00

 

Bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% BTW, inclusief NWWI validatie en inclusief één kadastraal uittreksel en kadastrale kaart.

Levertijd taxatierapport: binnen gemiddeld 48 uur na opname van de woning zal het rapport gevalideerd worden opgeleverd.

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen na het uitbrengen van de factuur. Betaling via notaris bij het passeren van de leveringsakte is mogelijk mits het transport binnen 2 maanden na het uitbrengen van de taxatie plaatsvindt. 

Onze rapporten worden alleen digitaal verstrekt. Het is niet mogelijk een papieren exemplaar te ontvangen.